candida albicans.

Symtomen vid candidainfektion/candidaförgiftning/candidaöverväxt är av många olika slag eftersom infektionen kan påverka matsmältningen, nerver, hjärta-kärl, lymfa, andning, fortplantning, njurar, urinvägar, endokrina systemet och muskelskeletalsystemet. Man kan bli långsamt tröttare, mer ”hängig” och nedstämd, tappa orken och förlora ”gnistan”. Svåra infektioner kan på sikt leda till överdriven trötthet, kroniska diarréer, premenstruella besvär, underlivsbesvär, urinvägsinfektioner, överkänslighet, akne, svullna smärtande leder, kalla händer och fötter, hudutslag, försämrad sexdrift, astma, torsk (vit beläggning på tungan), dålig andedräkt, sprickor i mungiporna och blåsor i munnen, migrän, depressioner och magbesvär, dålig psykisk kondition, självmordstankar.

Ofta ökar begäret efter sötsaker och stimulantia vilket kan leda till viktökning. Även viktminskning på grund av ökad överkänslighet mot vissa födoämnen kan förekomma. Hörseln och luktsinnet samt koncentrations-, minnes-, och inlärningsförmågan kan också försämras. Alla symptom försämras av fukt och efter socker/kolhydrat/jästrik föda.

Detta gör att du får candida:
Överkonsumtion av sötsaker och stärkelserika kolhydrater, Mediciner i första hand antibiotika (en kur räcker för candida att föröka sig eftersom tarmfloran dör), P-piller och annat som belastar vårt immunförsvar, Narkotikamissbruk, Brister i kosten, Kortisonbehandling, Immunsupressiva medel, alkohol, Hormonförändringar t ex graviditet.

Symtomen kan hålla sig undan i flera år. I mitt fall fick jag lida av hur jag skötte mig själv för 10 år sen. Det tar tid för candida att växa.

Mina problem var: urinvägsinfektioner och smärta när jag kissade även utan infektion, trötthet, hjärndimma, toksmärta vid mens, astma, deppression, fick ont i magen om jag åt nånting annat än mat som t.ex godis, utslag på händerna som till slut gjorde händerna oanvändbara, tappade några av mina jätte buckliga naglar, panikångest, självmordstankar, beroende av kolhydrater, koncentrationssvårigheter, acne, minnet var inte som det skulle, ont i leder och muskler, allmänt obehag, orolig och 25 kilos övervikt, sprickor i mungiporna.

Min lösning var: Syclovir och Robert Grays tarmrening plus probiotika, kostomläggning till LCHF med lite anpassningar för candidan och ett jäkla tålamod 🙂

Efter en vecka var jag som en helt ny människa. Jag fick en ”Aha-upplevelse” och insåg vilken förödelse jag pysslat med mot mig själv, de senaste 10 åren av mitt liv. I 10 år matade jag candidan med allt den älskade, kolhydrater!

I ett år fick jag kämpa hårt, försöka hålla mig undan det candidan ville ha. Det var jobbigt i början, att bli av med sockerberoendet/kolhydratberoendet.. men det gick över på en vecka, och känslan utan de där suget.. OSLAGBAR!

Jag lever igen, jag är frisk, jag har inga symtom kvar, jag gick ner 2o – 25 kilo det året, och upptäckte en helt ny värld. Det är ju såhär man ska leva!

12 reaktioner på ”candida albicans.

 1. Hej!
  Jag har haft liknande symptom som du sedan jag 2 år tillbaka. Det började med en lunginflammation som såklart antibiotikabehandlades. Nu misstänker jag att det kan vara Candida jag lider av eftersom läkaren aldrig hittade något på blodproverna. Skulle du vilja förklara mer i detalj hur du behandlade din Candida. Jag har redan gått över till LCHF men upplever att mina besvär förvärrats efter det.
  Hälsningar
  Tina

 2. Jag har haft en mycket svår candida infektion många år
  provat allt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  men räddning blev när jag kom till en candida specialist
  i täby Anita sandberg olsson
  FANTASTISK!!!
  det tar en månad att avgifta sig från candida
  man gör det med homeopatiska stolpiller
  exmykehl D6
  samt droppar sanukehl D6.
  Inget annat funkar så bra!
  Lycka till!

 3. Hej!
  är såå förvirrad, tokläser allt som har med candida att göra, men alla säger olika, käner att jag vill prova din linje. köpte bulken grays rening 3 mån, syclovir, försöker undvika kolhydrater, jäst mjöl alkohol osv.
  Mina symtom är flytningar, gryniga-obehag, brännande i underlivet. blåsor i mun, magknip- diareer, gaser.
  har också nu fått, brännande röda tår, från och till…vita fingrar.
  har hållt på i en månad med kost mm, men känner inget bättre i underlivet, vilket känns som mitt största besvär. lite bättre i magen.
  men det är så svårt att veta vad man ska äta? candida kurerna/böckerna skriver om kost som inte är lika din.
  Där får man äta frukt, spannmål bara man varierar kosten.
  inge yugurt, fil grädde..
  Hur gör du? varierar du kosten från dag till dag?
  Du skrev att du åt grays, syclovir, probiotika och lchf men med vissa undantag för candidan, vilka var undantagen?
  åt du inte ens bovete, råris och liknade?
  frukt, bär?
  nötter? vad har du i yougurten/filen då istället?
  skulle bli jätteglad om du beskrev lite om din fukost, lunch, middag, mellanmål?
  jag hoppas innerligt att du kan hjälpa mig få svar, vill inte fuska med nått, orkar inte må så här skit längre.
  ps jag vill verkligen inte gå ner i vikt, är på gränsen redan.

  Tack för en superbra blogg, hoppas verkligen du öppnar en egen shop för att hjälpa andra.

 4. Hej!
  Bra hemsida du har!Har precis fått reda på att jag har Candida albicans i slidan,e 22 år och har haft deta i 1 ½ år (problemen alltså men upptäckte nyss att jag hade candida)sen jag träffade min sambo.Har fått en remiss till ultragyn i stan.Få hjälp med allt det här,hjälp med rätt mediciner och mat.Har också mkt frågor att ställa min gynokolog då.Jag e 22 år,fick dessa problem,olidlig smärta när jag kissade,vid samlag,efter samlag,konstiga flyttningar,illaluktande kiss (som rutten fisk) och gasig mage samt och nu när jag vet vad jag har så får jag en aha moment,liksom alla symtom stämmer in på mig, har lidit av depression i 1 år nu , av och till i perioder,har haft eksem på benen,ont i huvudet,gick upp ca 10 kg i vikt som nog nu kommer att bara rasa av,trött och hängig HELA TIDEN som om jag går omkring i en bubbla hela dagarna SAMT som jag nu ser på mina hänner , två jätte stora torra fläckar som aldrig har gått bort!
  Tar nog en stund till att jag får tid hos läkaren minst nog 2-3 veckor SÅ har i alla fall börjat med Candida dieten nu..och det e så jobbigt! läser på alla förpackningar och inser att jag typ kommer att svälta,till middag idag åt jag liksom 1 ägg och en riskaka med vitlökssmört samt sallad och en halv citron och 1 glas vatten.Mina 3 dagar har varit så tråkiga,så torr mat och allt MEN e endå så glad att jag vet vad jag nu har.Jobbigt med när man ska bort på middag och inte kan äta något samt MKT orolig för framtiden och så,om ett år elr 2 kanske jag vill ha barn,och har läst om att de kan smittas och allt!

  kram

  • Hej!
   Jag har också candida- för andra gången gör jag nu min candida diet. Jag rekommenderar att du går till en homeopat eller naturläkare så du får preparat som hjälper till att dieten ska bli effektivare. Jag har fått 4 olika preparat: en utrensare, grapefrukt droppar samt svart valnöt. Dessa preparat hjälper till att avparasitera tarmen och att föra ut alla döda candida bakterier när man har påbörjat behandlingen.
   Hur man gör med maten? Den första månaden är tuffast. Då är det lite jobbigt att få ihop sina måltider men det här är min frukost: Biodynamiskt odlade havregryn som kokas i rismjölk. Sen har jag ett jättegott mandelsmör som jag tar en tesked av och blandar i när gröten är klar och så häller jag på lite rismjölk. Både mandelsmöret och rismjölken är lite sött i smaken.
   Istället för bröd äter jag också riskakor men det finns ett knäckebröd som heter Rywita som man kan äta. Man kan också baka eget bröd på bovetemjöl eller soyamjöl tillsammans med bakpulver och veg. mjölk. Sen kan man blanda i lite strimlad mortot för att få det lite saftigare eller basilika etc.
   Quinoa är något som påminner om ris och som man kokar på samma sätt som vanligt ris. Jag har hackat en halv lök och lagt i olivolja och låter den bli mjuk innan jag häller på quinoan och vattnet tillsammans med örtsalt Herbamare och lite svart peppar. Det är gott. Sen till det kan man ju tärna upp en aubergine och steka i olivolja med salt och lite paprika och lägga i lite färsk koriander t. ex.
   Man får tänka lite så att det är som vanligt men så byter man ut vissa saker till andra. Jag handlar mycket på hälsokost just nu, och visst- det blir ju dyrt, men om man ska stå ut med att äta så annorlunda, så får jag kosta på mej den lyxen nu. Det är ju trots allt för att jag ska må bra!
   Jag äter alla grönsaker utom svamp, potatis, majs och ärter och haricort vertes.
   Alla nötter (utom jordnötter) och då ska de vara osaltade och icke rostade.
   Inga mejeriprodukter utom möjligen lite getost Rywitan på morgonen. Istället köper jag soyamjölk eller någon annan mjölk (ris/havre etc).
   Inget the eller kaffe. Endast örtte samt grönt eller rött. Ingen alkohol alls och ingen vinäger (som ingår i samma grupp). Använd citron som syra i stället.
   Jag vill avsluta med att säga att efter en månad är man i regel lite friskare och om naturläkaren testar vid återbesöket, kan man i regel börja att äta lite fler saker. Den första månaden får jag ju inte använda något som helst socker och då är även frukt socker, honung och artificellt socker förbjudet. Inte heller får jag äta äpple, banan eller päron, men det blir bättre om man håller dieten strikt och inte slarvar. Mycket vatten är också viktigt och då är det bra att dricka antingen vatten på flaskor (utan kolsyra) eller köpa ett Brita filter. Mycket av det man ”investerar” i är ju bra även efter dieten.
   Tänk positivt och så går allt lättare. Och det BLIR bättre- jag lovar!! Lycka till!

 5. Jag har haft problem i över ett år nu och har precis fyllt 20. Har en vit beläggning på tungan som ser allmänt ofräscht ut, tappar hår, har ont i underlivet (ett sexliv är inte att tala om) och har även avdomnade delar på fötterna! Problemet som jag värderar som värst är helt klart underlivsproblemet. Känns inte alls som man kan ha ett sexliv om det bara gör ont och det är dessutom inte roligt att förklara situationen för killen man träffar. Jag har varit hos en homeopat men det fungerade inte. Finns det några andra tips på personer man kan gå till? För nu känner jag verkligen att jag behöver experthjälp….

  • Jag vet inte vem som kan hjälpa, jag hittade ingen och de jag hittade ville ge mig mediciner. Köp syclovir från firma-vital.se och ät det, bada i det som badsalt, följ kostråden, så tror jag nog dina problem försvinner inom en vecka. Det gäller bara att ha lite jävlar anamma i sig och försöka bortse från läkare och sjukvården.

   Sjukvården i Sverige vet ingenting om candida.. det är oerhört skrämmande att tänka tanken på hur många som får fel hjälp till ett så, enligt mig simpelt problem som går att bota relativt fort.

   Det du kan göra är att läsa på, läsa allt du kommer över, lära dig själv för att sen hjälpa dig själv. Ingen annan har de ansvaret och ingen annan bryr sig om detta.. Lycka till!

  • Hej, tycker du ska prova traditionell kinesisk medicin (TCM), de är ofta bra på sånt här. Det finns förstås både sådana som endast utövar en bit av TCM (som akupunktur) och sådana som tillhandahåller hela paketet. Se därför till att du hittar någon som inte bara ger akupunktur utan också tillhandahåller örtmedicin, dvs. färska örter som du kokar själv. Utövaren ska också kunna på pulsdiagnostik. Lycka till.

 6. Letade info om Candida och hamnade här. Jag är ganska säker på att det är Candida jag lider av. Har upplevt dessa symtom:
  Trötthet, oftare hungrig, jobbiga toabesök med smärta, dåligt minne, osmält mat i avföringen, dåligt immunförsvar, dålig andedräkt, och inte minst akne. Dessa problem har jag haft i lite mer än ett år. Jag tror att orsaken är att jag fick en rad olika läkemedel mot underlivssvamp, som till råga på allt inte ens hjälpte. Eftersom jag har kvar problemen i underlivet undrar jag om de kan hoppa över till tarmarna, eller om mina problem beror på själva läkemedlen.. Vad tror du?

  Iallafall, så ska jag till VC angående mag- tarmproblemen, och kommer förhoppningsvis till en läkare som är påläst om mag- och tarmproblem. Jag tänkte på egen hand satsa på att äta så probiotiskt som möjligt. Men vet du något bra probiotiskt och naturligt läkemedel som är bra?

  Såg att detta inlägg är ett år gammalt. Har nu några nya tips att ge?

  Tack!

 7. Does your blog have a contact page? I’m having trouble locating it but, I’d like to shoot you an e-mail.

  I’ve got some creative ideas for your blog you might be interested in hearing. Either way, great blog and I look forward to seeing it develop over time.

 8. Hej Vanessa! Jag misstänker att jag lidit av candida i ungefär 1 års tid nu . Det hela började med sveda i underlivet (som blev värre av stress) denna sveda går jag runt med än idag , kroniskt . Det följande som hände var muskel/ledvärk, utslag , Brain fog , koncentrations svårigheter , ja du vet ju själv hur hemskt det är .. Testade candida diet i 2 veckor , men blev ganska sjuk och gav upp . Nu har jag gett mig fasen på att jag ska svälta ur den förbaskade svampen , men där finns det ett problem .. Jag vet inte vart jag ska vända mig , är helt slut och känner att det håller på att ta över hela psyket , det är värst . Och jag fick candidan efter ett extremt viktras . Jag vägde 45 kilo när jag fick det (maj förra året) idag väger jag 54 kilo .. Vet inte vad jag ska ta mig till !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s