CANDIDA

Vad är candida?

Jag tror det är vår vanligaste folksjukdom, men ingen är medveten om den. När jag var till sjukvården med mina problem kliade sig läkarna i huvudet och sa ”jag har absolut ingen aning om vad som är fel på dig Vanessa”. Dom har velat ge mig anti-deppressiva, hudcremer till händerna som var helt förstörda och andra mediciner bl.a. antibiotika, men jag säger då bara tack och hej och går hem och letade efter lösningen på egen hand.

Allt började då min pappa fick beskedet om sin sjukdom, bukspottkörtelcancer. Då bröt det ut på mina händer, som små vätskeblåsor i täta klungor på händerna. Huden sprack om jag böjde fingrarna, jag tappade tre naglar och mina naglar var jättebuckliga. Och det vart värre och värre…

Jag trodde jag hade psoriasis, försökte bota psoriasis (vilket man kan), ingen förändring. Plockade bort psoriasis på listan av misstänkta problem och gick till nästa. Jag kunde ju ha brist på vad fasiken som helst! Till slut fann jag svaret på alla problem som matchade med mina symtom – candidaöverväxt/förgiftning. Jag beställde genast hem en produkt som heter Syclovir och efter en vecka med detta pulver och i och med det eliminerat kolhydrater, socker och alkohol mådde jag så bra att jag inte trodde det var sant. Vilken upptäckt! Varför vet inte fler om detta? På detta sätt fann jag LCHF-kosten (Low Carb High Fat) och fler som haft samma problem som mig.

Fakta:

Candida är en jästsvamp som ingår i vår normala kroppsflora. Finns normalt i munnen, mag- tarmkanalen och slidan. Det finns ett flertal olika typer av Candida där Candida albicans är den vanligaste formen. Candida trivs i fuktig och varm miljö, ca 37 grader. Minst 25 % av befolkningen beräknas ha överskott av Candida i västvärlden, om inte mer? Candida kan om det vill sig illa utvecklas till en svampsjukdom (mykoser) och skapa stora problem i kroppen. Candida kan då invadera alla kroppens organ men trivs då särskilt väl i matsmältningskanalen och i tarmarna. Candida lever på socker och stärlelse, jäst och alkohol.

Nästa steg jag tog efter Syclovir var en tarmrening. Robert Grays Tarmrening för min del, ingen tarmreningskur/detox på futtiga 20 dagar jag sett att det finns (gå inte på det, det är bara bluff och båg!) ej heller en sådan rening man kan göra med hjälp av vattenslang upp i dalen. Utan en riktig tarmrening, och det tar fem till sex månader för att bli klar, olika lång tid för olika människor. Slaggprodukter sitter hårt som cement i kroppen och inga småkurer från en hälsokostbutik biter på det (du har under hela ditt liv jobbat hårt med att få till all skit som fastnat, det lossnar inte på ynka 20 dagar) Jag köper allt från Firma Vital och ägaren till detta företag har själv provat allt han säljer för att inte lura någon, och han har ensamrätt på allt i hela norden och han säljer bara sk. fullmatsprodukter, alltså koncentrerad mat, ingenting är syntetiskt, vilket vitaminer från hälsokostbutiker och apotek är och du kan lika gärna äta upp dina pengar om du köper sådant och få samma effekt.

Jag led av massor av symtom innan vi fann svaret på frågan:
Min mens kunde ta död på mig
Jag tappade 3 naglar och alla mina naglar var buckliga som vågorna på ett hav ungefär
Jag var deprimerad och hade ångest dagligen
Överviktig och dålig och torr hy
Utslag/sprickor/torra fält på händerna
Ofta urinvägsinfektioner och ont när jag kissade även utan infektion, kissade ofta blod
Dålig andedräkt
Ofta huvudvärk
Astma
Dåligt immunförsvar (ofta sjuk)
Jag var jämt trött och gick hela tiden omkring som i en hjärndimma – jag kunde sova i evigheters evighet och ändå inte bli utvilad
Humörsvängningar ala Linus på linjen
Ont i leder och muskler
och jag hade ett stort beroende av kolhydrater jag inte ens var medveten om

Fakta:

Tecken på problem med Candida kan vara: Dålig matsmältning, diarré/förstoppning, gaser i magen, försämrat immunförsvar, flytningar, svampinfektioner i underlivet, sveda när man kissar, urinvägsinfektioner, menstruationsrubbningar, klåda i anus, allergier, psoriasis, blåsor i munnen, rinnande ögon, illaluktande andedräkt, problem med blodsockret, trötthet, humörsvängningar, depressioner, huvudvärk, försämrat minne, koncentrationssvårigheter, dålig blodcirkulation, återkommande förkylningar, muskelsmärtor, ofullständigt nedbrytning av proteiner m.m.

Som ni ser så hade jag hemskt mycket problem med min hälsa och många av dom upptäckte jag först då dom försvann, och jag blev som pånyttfödd. Med tarmreningen kom det ut mycket konstiga saker ur mig, som i olika övergångsperioder luktade hemskt! Jag kunde bajsa bränd plast vissa dagar, andra dagar förgiftade jag hela huset. Som sagt, tarmreningen tar loss allt, och det sitter en del ruttna saker där innanför. På detta sätt fick jag ut svampen från min kropp.
Syclovir består framförallt av ett marint plankton som absorberar upp till 1000 gånger dess volym, den lurar ut svampen med hjälp av lite lite rårörssocker (eftersom svampen älskar socker) sen tar planktonet med sig svampen ut ur kroppen. Det är ett av de mest effektiva medlen mot candida som finns där ute, och jag rekommenderar alla att prova det.

Hur får man candida?
Fakta:

Candidaobalans kan uppstå bl.a. beroende på:

 • Antibiotika, Intag av pencilin –> förstör den nyttiga bakteriefloran och göder Candidabakterierna, en kur räcker sen sätter det fart
 • P-piller –> förstör den nyttiga bakteriefloran och göder Candidabakterierna
 • Stress
 • Dålig kost, en allt för sockerrik och jästrik föda, mjölkrik kost
 • Försurning, se syra/basbalansen
 • Diabetes, se Insulin
 • Underskott på magsyra i magsäcken
 • Försvagat immunförsvar
 • Mycket plack (beläggning) på tarmväggarna
 • Amalgamfyllningar kan leda till kvicksilverförgiftning, stör dels immunförsvaret men främjar även Candida anser många.
 • Vegetarisk kost

Det är större risk för spädbarn, gravida och äldre att få Candida.

Ni kan göra ett enkelt test hemma för att se efter om Ni också har för mycket candida, lite ska man ha för tarmflorans skull, men blir det överväxt bör det åtgärdas.

Testet gör ni såhär:

Direkt när du vaknar på morgonen, utan att dricka eller äta något innan, spotta i ett glas vatten. Håll koll på loskan i glaset under 20 – 30 min. Sjunker den eller om det blir som kråkfötter från loskan ner i vattnet har du för mycket candida i dig.

Min loska tvärsjönk efter några sekunder när jag testade mig. Idag flyter den utan kråkfötter.

45 reaktioner på ”CANDIDA

 1. Hej Vanessa!

  Vi bodde ”grannar” när vi var små!
  Är Linn Sjöströms lillasyster 🙂 om du kommer ihåg..

  Men det är inte därför jag skriver..

  Vilken bra blogg du har! Jag hittade hit när jag googlade på candida.

  Jag har mått väldigt dåligt i flera flera år och tyckt att det alltid alltid är något jag har fel på eller har någon sjukdom.

  Fick höra av min Naturterapeut (fd sjuksköterska som vidareutbildat sig inom alternativ medicin) förra året ungefär att jag troligen hade candida. Jag la inte så stor vikt på det då utan fortsatte i stort sett som vanligt med att leva på socker och kolhydrater (som jag i stort sett gjort stora delar av mitt liv eftersom jag varit väldigt matkräsen). Men i höstas drabbades jag av kraftig huvudvärk som höll i i vecka efter vecka. Besökte tandläkare, massör, optiker och doktor men ingen kunde hitta något fel.

  Då kom vi på det här med candidan igen och började googla.
  Jag kunde pricka av så många symtom på listan att jag trodde det var ett skämt! ”spotttestet” var det äckligaste jag sett och att jag hade candidasvamp kom som en solklar blixt från himlen!
  Det var bara att inse det jobbiga med att jag verkligen behövde ta detta på allvar och äta strikt strikt enligt dieten.

  Jag höll den i drygt två månader, för jag läste på många sidor att det var det som krävdes. Jag började sakta men säkert må fantastiskt mycket bättre! Men när det blev jul började jag fuska, ”äsch så länge jag mår bra kan jag fuska lite” tänkte jag. Och skulle sätta igång med dieten igen efter nyår.

  Men innan det hann bli den 3jan och vardagen kom tillbaka hann alla symtom i kapp mig. Ett efter ett dök dom upp igen.

  Så nu är jag inne på min andra vecka med dieten igen. Jag har börjat ta mina tabletter igen (som jag köpt av min terapeut). Men nu har jag googlat vidare igen för att bli påmind om vad jag ska undvika. Och jag blir helt snurrig av att alla sidor säger olika! Jag har i stort sett levt på kyckling, sallad, laktosfria mjölkprodukter och hembakat bröd på bakpulver kornmjöl och rågflingor. Havregrynsgröt eller rågflingegröt har varit min frukost. Morötter som jag älskar har jag haft som snacks förutom nötter.

  Men efter att brutit ihop här om dagen när jag läst att man absolut inte ska äta verken morötter, korn eller råg så känner jag mig ännu mer vilsen. Symtomen började släppa lite lite lätt förra veckan men nu är det snudd på outhärdligt igen.

  Jag vet knappt ut eller in vad jag ska livnära mig på!

  Det här brev ett väldigt långt brev om mig.. Men jag undrar alltså om du kan hjälpa mig med exakt vad man får äta?
  Vilken har varit den sida/bok du har gått efter?

  Väldigt tacksam för svar!

  Trevlig helg!
  Hälsningar

  Amanda

  • Hej Amanda! Klart jag minns dig, tror jag sett kort på dig på facebook på senaste tiden och avundat ditt hår som var poppy rött 🙂

   Jag förstår ditt dilemma, jag får oftast frågor från folk där de undrar vad de kan och inte kan äta. Jag har inget direkt svar tyvärr, jag själv har testat mig fram och mina symtom visade mig fort vad som fungerade och inte fungerade. Men! Ett bra sätt är att kolla näringsinnehåll på maten du äter. Hur många gram kolhydrater har havregrynsgröt per 100 gram? Är det mer än 5 gram blir candidan jätteglad och växer. Dessa uppgifter finns på alla livsmedel som existerar i Sverige. Morötter innehåller oerhört mycket socker, likaså majs t.ex. Och man kan ju tro att morötter och majs ska vara nyttigt! De flesta rotfrukter går inte att äta när man har candida. Satsa på ovanjordsgrönsaker och protein plus bra fett.

   Brödet du äter kan också vara anledningen till varför du inte blir bra, bakpulver eller jäst till en jästsvamp gör att svampen förökar sig till det dubbla. Samma sak gäller ost, den har jäst vid tillverkning. Alkohol har jäst vid tillverkning. Nötter innehåller mögelrester, vilket ger candidan fart.

   Om du inte är vegetarian är det ganska så enkelt att överleva den strikta perioden tills candidan är borta. Men det är istället dumt att gå tillbaka till hur man levde innan då det var din orsak till sjukdom från början. Ägg, bacon, kött, fisk, kyckling you name it.. Allt gott, sås och grönsaker. Med lite modifikationer.. jag kunde t.ex bli av med candida även om jag hade grädde i kaffet varje dag. Många skriver att candida och mjölkprodukter inte går men jag upplever det inte så.. kan ha och göra med mina kosttillskott? Kan ha å göra med person till person.. jag vet ärligt inte och det man får göra är att testa sig fram. Alla är vi olika och får olika symtom och olika reaktioner.

   Hoppas du blivit lite klokare iaf! Och fråga gärna mer om jag missat något!

   Kram

   • Hej,
    Syclovir och andra tillskott som hjälper till att klara mjölkprodukter? LÅTER INTRESSANT, TIPSA MEJ GÄRNA! Get-och fårost bra ersättning om man inte tål komjölk. Det kan också göra skillnad att äta hård ost, lagrad MINST 1 år – då har det mesta socker/mjölkprotein omvandlats. Att koka mjölk ändrar också dess sammansättning – Caffe Latte med varm mjölk är ju inte helt fel 🙂 mvh Ylva

 2. Hej och tack för en bra blogg!

  Den fick mig att ta tag i mina egna problem. Jag kan bocka av ganska många symtom i din lista…. och spott-testet ska vi inte tala om hur det såg ut…. inte bra iaf!

  I dag kör jag igång med Syclovir & Robert Gray’s tarmreningsprogram. Jag har redan kört en strikt LCHF diet i ca en vecka nu, helt utan mjölkprodukter och min gasiga mage är redan bättre! =D

  Jag har stora förhoppningar om att detta ska bli början på mitt nya bättre liv!!!

  Anki

  • gaserna i magen är nog det första som försvinner, kan inte ens minnas när jag la av en brakare sist, det var nog 5 – 6 år sen nu 🙂

   all lycka till! 🙂

  • Det gäller nog tyvärr all ost eftersom ost jäser vid tillverkningen.

   Syclovir innehåller liten del vinäger, destillerad sådan. Huruvida candidan reagerar på vinäger i maten vet jag faktiskt inte, jag äter inte vinäger själv och får endast i mig det genom syclovir när jag tar det.

 3. Candida är ju verkligen anledningen till så många folksjukdomar! Känner så igen mig i typ alla de symptom du beskriver. Candida behöver uppmärksammas mer! Så många lider och är i ”underläge” och får inte hjälp av sjukvården.

  Första månaden med candidadiet för mig och nu åt jag precis rotfrukter i en jätte god köttsoppa.. men nu läste jag att det inte funkar helt. Åh 😦

  Jag ska döda den där parasiterande svampen! 😉

 4. Hej,
  hittade äntligen svaret på varför jag blivit så dålig när jag läste ditt inlägg om kortisonbehandling! Har goda erfarenheter av Robert Grays tarmkur (utan lök) som även hjälper mot min förstoppning, men får vara otroligt försiktig med dosering i början. Dina alternativ låter intressanta, tex Syclovir. FRÅGA: Men jag hittar INGA prisuppgifter?

  DIET/ALLERGI: Min erfarenhet är att när Candidan är som värst behöver man äta strikt vegetarisk baby-mat och klarar inte mat (tex bröd=gluten och jäst, mjölk, kött=svårsmält) som kan gå bra när man är frisk. Det är alltså inte en ren matallergi utan en överkänslighet pga sjukdomen försvagar tarmväggarna. Frustrerande – att inte veta vad och när något fungerar! Plus att symptomen inte kommer i direkt respons på något jag äter. Matallergi (tex mjölk, gluten) kan ibland ”underlätta” eftersom sambandet symptom – intag kan vara tydligare

  DIET/GRÖNSAKER: Min erfarenhet är att kokta/ångade grönsaker kan fungera bättre än råkost. Som sagt – frustrerande – olika individer vid olika tillfällen.

  EXTREM KOST: Det som hjälpte mej för många år sedan var en startkick på hälsohem för Levande Föda (Raw Food) och sedan Vegan-kost i 2 år. Numera är jag sjuk även av andra anledningar och har inte alltid orken att ta hand om mej själv. Då är det bra med tips på kurer som kan hjälpa.

   • Robert Grays tarmreningskur: Består av en kombination av (1)örttabletter/INTESTINAL CLEANS och (2)bulkmedel/SPECIAL FORMULA BULK. Bulkmedlet finns i 2 olika varianter: Den som är lämplig för svår Candida är UTAN LÖK. (3) LACTOBACTERIA BULK är foder(sockerarter) för de ”goda” tarmbakterierna – men vänta med denna tills Candidans bakteriestam har gett med sej. Genom ändrad dosering mot standardprogram kan man minska utrensningssymtom och tendens till förstoppning. En annan sak som är bra med denna kur är att den fungerar ihop med att äta ”vanlig” mat. Det är inte alla som tex tål att fasta. Med risk för att låta som reklampelare… Och med reservationen att vi alla är olika… mvh Ylva

 5. Hur kan vegetarisk kost framförallt leda till candida? Jag åt själv LCHF raw food diet under ett år vilket gjorde att mina magbekymmer eskalerade. Dem första två månaderna gick jag ner 5 kg i vikt, min förstoppning försvann och min uppsvälldhet likaså, för att sedan komma tillbaka – tio gånger värre! Det tog mig nästan två år att förstå att jag ätit helt fel genom att basera kosten på fett så som många talar så gott om. Jag hittade då den omvända levande föda dieten HCLF och den har hela tiden känts mycket bättre i magen. Tyvärr har jag fått ge upp den eftersom min ekonomi inte klarar av det och det blir för lite variation i maten då fruktsortimentet är så begränsat i Sverige. Så nu är jag på väg att återgå till ”vanlig” vegan-kost igen som jag annars ätit i flera år. Mycket riktigt mår min mage illa igen med tonvis med gaser och uppkördhet. Jag har haft egna spekulationer många gånger om det kan vara candida jag har eftersom jag kan skriva under på flera av symptomen. Vad tänker du om detta?

  • Just för att vegetarianer äter mycket mat med tillsatser i, mycket mat som är svamp (quorn) och de har mycket kolhydrater och frukt i kosten. Och för mycket kolhydrater för länge bidrar till candida. De äter dessutom mycket sojaprotein vilket inte heller är bra. Jag själv provade vegetarisk kost några månader, det var då det bröt ut på mina händer. Samtidigt som pappas sjukdom, vilket inte var den utlösande effekten, utan maten jag började äta. Då eskalerade alla problem jag hade och de fort!

   ”omvända levande föda HCLF” High carb low fat? Eller vad står det för? Ingenting jag tror på och absolut ingen candidadiet, tror ej heller på en diet full med frukt. Dels för att frukt innehåller så himla mycket kemikalier, ett äpple är besprutat 29 ggr!! Dels pga sockerhalten, har aldrig haft frukt i födan och äter jag frukt får jag ont i magen, samma ont som efter en glass?! Samma effekt, samma socker.. men alla är ju olika och kan man hitta obesprutat frukt (om det ens existerar?) får du gärna tala om var.

   Har svårt att se en vegan bli av med candida som vaken äter ägg eller rent protein som kött är. Bönor och groddar osv kan aldrig bli 100% protein som köttätare får i sig. Men jag har inte heller någon erfarenhet av veganmat direkt annat än djurens rätt som sa till mig i sommar att de vill att alla ska sluta äta ägg… vilket är min basföda! 🙂

   Du får prova dig fram, men mitt råd är att äta kött. Det mår vi nog bäst av och är gjorda för att äta.

   • Hej,
    jag har försökt dela med mej av min erfarenheter och haft stort intresse för dina. Vi reagerar tydligen helt olika på en del mat, som tex kött, vegetarisk kost, fett. Det är alltid viktigt att komma ihåg att om man inte kan äta vad som helst så är det viktigt att kolla sitt näringsinnehåll i kosten (tex vegan=B12 brist). Ett problem som jag upplevt är att hamna i en ond cirkel med att undvika för mycket mat och tappa energi. Ett annat problem att bli så fixerad vid att äta ”fel” mat att jag mår psykiskt dåligt av min egen attityd till att misslyckas. Att äta extrema koster klarar jag bara i perioder, vilket jag fått lära mej att acceptera. Jag känner som sagt inte igen alla koster som beskrivs men den jag själv pratat om är Raw Food (Ann Wigmore). Den bygger på extremt högt näringsupptag, biodynamiskt odlad mat, innehåller oprocessade vegetariska proteinkällor till ett ganska lågt kaloriintag. Det är inte något preparat eller bantning. Men det är som sagt en extremdiet som jag gjorde på hälsohem.
    mvh Ylva
    PS.
    Har försökt få lite mer information om Syclovir och till slut fått tag på en prislista.

   • Hej, undrar lite kring detta…då det är svårt för mig att äta just tex. ägg då jag är allergisk mot det – jag äter vegansk/rawfood men inte 100% utan ångkokar vissa grönsaker…Har en känslig tarm och märker direkt då jag fått i mig för mycket kolhydrater/fruktos (socker) magen blir inte glad =( milt sagt…men Är så allergisk och intolerant i grunden så jag kan inte äta en vanlig kost eller LCHF heller…

    Klurar nu en del på hur jag skall fixa kring detta med maten och ville tacka för denna blogg som ger tips, råd och inspiration – man tar det som passar en själv…helt enkelt!

  • Oj, det här börjar bli komplicerat. Känner inte till alla dessa olika dieter, i alla fall inte till namnet. Jag hade förmånen att gå en vegankurs för många år sen där vi fick lära oss väldigt mycket om hälsa, matvaror och matlagning av näringsterapeut/Candida, men jag är som sagt heller renlärig längre. Jag håller med: Det måste fungera i vardagen med ork, näring och pengar. Protein är självklart viktigt! Tål själv inte Quorn (jäst svampprotein) och rött kött/fläsk är helt enkelt svårsmält för mina tarmar, när det tar lång tid att smälta maten så hinner det bildas mer förruttnelse/gaser. Mer proteinkällor: linser, bönor skulle jag undvika (gaser), tofu, nötter, mandelsmör, sesammjölk, även vissa sädesslag som Quinoa. Kolhydrater är långsamma som tex råris, morgongröt av fullkornsprodukter som hirs, bovete. Jag äter numera dessutom ägg, kyckling och fisk. Oavsett om det här är dej till hjälp eller inte så önskar jag dej LYCKA TILL! mvh Ylva

 6. Pingback: Tankar om raw food, candida och min fjantighet « Familjen Toad

 7. Hej Vanessa!
  Såg att tråden var gammal, men jag hoppas du läser detta ändå.
  Hur mår du nu? Jag har själv stora besvär bl.a. med sprickande fingrar och naglar som hudexperter säger är psoriasis men inte med alla typiska symptom ?! Min företagsläkare föreslog dock Candida eftersom jag har många av de övriga symptomen också.
  Dessutom har jag märkt att det blir värre när jag äter socker.
  Jag läser så mycket motsägelsefulla trådar om Candida, t.ex. om dieten där vissa hävdar att vissa saker är nyttiga medan andra hävdar absoluta motsatsen om exakt samma matvaror. Detsamma gäller även Syklovir.
  Jag är dessutom naturvetare och avskyr subjektiva omdömen.
  Så, är dina naglar helt släta och fina igen? Har du blivit helt av med blåsorna och sprickorna?
  Eller känns det bara bättre?
  Det är visserligen mycket värt, men inte särskilt vetenskapligt. Du vet, placeboeffekten. Visste du att i försök där försökspersoner fått falska cellgifter/placebo har illamående och t.om. håravfall förekommit. Så för mig är frågan, blev du verkligen frisk och lyckas du hålla dig sådan?
  mvh
  Calle

  • Hej! Jag är numera helt frisk, har raka naglar och inga utslag nånstans. Jag rekommenderar lchf som livsstil och regulat, syklovir och tarmrening. Det går att bli av med för gott utan sk placeboeffekt. Jag äter lchf och har gjort så i sex år just för att inte ”äta tillbaka” mina besvär vilket lätt kan hända. Jag kan inte leva på ”vanlig husman” för då mår jag sämre och sämre. Prova, du har inget att förlora!

 8. Hej!
  Vilken jätte bra blogg!
  Hur lång tid tog det för dig att bli frisk? och var syklovir, tarmrening och lchf kost det enda du gjorde för att bli frisk? åt du ingen probiotika och cocosolja och sånt? eller vad föreslår du att man köper och hur länge ska man hålla på med varje?
  Jag har haft candida överskott i flera år och nu äter ja alltid lchf vilket gör det bättre och det är inga problem men det blir aldrig helt bra eftersom att ja inte gjort tamrening och så har jag ätit godis och druckit alkohol ibland. Dricker du aldrig alkohol längre? de är de största problemet för mig, ska man inte kunna dricka alkohol på flera månader eller kanske aldrig igen? ja är 19 så ja vill ju kunna festa och dricka lite alkohol ibland, inte samma sak att va den enda nyktra. sen tycker jag inte om att berätta för folk om det så vet inte vad ja skulle säga om ja inte dricker eller inte äter efterrätten om ja är på en middag.
  Vad skulle hända om man/du drack alkohol en kväll? är det bara att börja om från början då eller har man ändå kommit en bit på vägen?
  Mvh
  Sofia

 9. Om jag tänkte dricka alkohol på nyår, är det dumt att börja med någon kur innan då? är det till och med dumt att äta lchf kost? jag tänker att candidan kanske blir mer motståndskraftig om den klarat lchf kosten.
  Tack på förhand!

 10. Hej! Har liksom många andra läst hur mycket som helst om candida. Så jag känner mig helt förvirrad av alla olika informationer. Men din blogg intresserade mig mycket. Frågan jag har är om det du rekommenderar finns i tablett form? (har svårt för pulverblandningar som man tar till dryck, får inte ner det bläää)
  Mvh Nina

 11. Ser att ingen rekommenderat det tidiager här, men utöver att försöka svälta ut candidan kan det vara bra att ta vissa svampdödande tillskott exempelvis grapefruktkärnextrakt, Pau D’Arco, extra biotin, probiotika osv…

 12. Your gestational diabetes diet should also tell you to avoid foods with added sugars such as corn syrup,
  honey, and molasses. Keep yourself well hydrated and follow
  your doctor’s recommendations about target heart range. When the insulin hormone does not work properly, glucose cannot enter the cells in the body, and instead accumulates in the bloodstream.

 13. Pingback: Anti-Candida Diet |

 14. Hejsan. Tack för blogg inlägget. Vad skoj att du lyckades bli av med plågan.
  Själv har jag Candida överväxt som jag försökt bli av med nu i omkring ett halvår. Jag har haft överväxten;symptomen, sen flera år tillbaka. Jag var tvungen att få en infektion i gommen innan jag kom på att jag hade allt för mycket av dessa mikroorganismer.

  Jag tänkte se viken dosering du använde utav Syclovir.
  Nu har jag använt det under två dagars tid och min dosering har varit en matsked om dagen. Och antar att det är det jag ska fortsätta med.

  MvH Albin

 15. Very nice post. I just stumbled upon your weblog and wanted to mention that I’ve really loved surfing around your blog posts. After all I will be subscribing in your feed and I hope you write once more very soon!

 16. Hej Vanessa 🙂

  Jag har varit säker på att även detta gäller mig då jag kände till tillståndet och sökte runt. När jag till slut fick gjort testet en morgon så hände till mig förvåning, knappast något. Lite kråkfötter blev det väl men det var främst in till kanten och det tänker jag likaväl kan ha uppstått när jag en gång flyttade glaset upp på en hylla.
  Hmm en äcklig fråga, spott eller ska man harkla? Haha 😉

  Skämt åsido, en eloge till dig som delar med dig av allt detta!

 17. Vet du om man kan ta Robert Grays tarmrening och Living Cleanse samtidigt? Jag började att ta tarmreningen men blev ännu mer förstoppad. Tänkte att jag skulle komplettera med Living Cleanse för att få igång magen.

 18. Kaffe salt enema den används av tyska sjukhus. gör så här koka upp 1 liter vatten två matskedar eko kaffe och 2 matskedar seasalt låt svalna till kroppstemp och kör sedan det genom kaffefilter, billiga lavemang plastpåsar hittar du på Apotea en påse häller minst 10 gånger, kör10 dagar vila 2 och sedan 10 dagar igen, kan behövas göra 3 till 6 månader sluta med gluten och mjölk. Testa även saltvatten flush blanda ihop 1 liter vatten med 2 matskedar seasalt drick upp allt på en gång så blir du bättre fortare , Lycka till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s