Dr Robert C Atkins

Atkins är min Gud från och med nu och det var pga denna bok vi hittade vad som var fel på mig, candidan hade tagit över. Atkins behandlar candida på samma sätt som jag har gjort, jag har bara använt lite andra produkter för att rensa ut den. Men principen är den samma med kosten och att det blir värre i början innan det blir bättre osv.

Han skriver även om kaprylsyra, har någon provat det? Jag har beställt det nu och tänkte testa, har även beställt grapefruktkärnextrakt vilket Atkins också nämner. Det hinkade jag i mig när jag led av candida för att bli av med mina återkommande urinvägsinfektioner innan jag förstod varför jag fick alla infektioner så ofta. Har hört folk säga att har man en gång fått urinvägsinfektion kommer det komma tillbaka ofta, varför tror ni det kommer tillbaka ofta? Det har inte med infektionen i sig att göra, det har med candida att göra och sedan jag rensadu ut den har jag inte haft en enda infektion. Kärnextraktet smakar urk men det är väl värt det. Atkins skriver att grapefruktkärnextrakt håller candidan borta från kroppen då det gör så att candida inte får fäste när den väl är borta. Perfekt! Många andra hade recenserat detta medel också och säger att det håller deras allergier borta, perfekt!

Atkins halkade tyvärr på en isfläck och dog av smällen, rykten säger att han dog av en hjärtinfarkt pga hans höga fettintag, men det är en myt. Atkins var hjärtspecialist och grundade LCHF kosten. Han är även grundare av Atkins Center for Complementary Medicine där många människor blivit behandlade mot candida. Gå in på Atkins hemsida och snoka runt, finns mycket bra recept bl.a. I marginalen till höger hittar ni adressen, jag hittar dock inte så mycket om just candida där, men kosthållningen finns det mycket om.

20111021-102442.jpg

Oerhört bra bok med mycket information om candida och hur man blir av med det.

Annonser

4 reaktioner på ”Dr Robert C Atkins

 1. Det är ju kaprylsyra i kokosolja- därför det är bra mot candida men det visste du säkert! 🙂
  Den där Atkinsboken ska jag kolla in, tack för tipset!
  Jag äter iaf mycket av både grädde och crème fraîche nu och märket då ingen skillnad, skönt! Tror att det är rätt lugnt för mig så länge jag undviker socker och alkohol!
  Men du, varför ska man inte äta ost? Gäller det samma för mjukost? Har förvisso inte kollat innehåll i det, säkert massa skit! Men typ gräddost eller är det alla lagrade ostar? Tror jag ska prova äta lite men ville höra först en bra anledning till att låta bli 😉
  Kram Veronica

  • Ost har jäst, och innehåller oftast lite mögel. Jag har aldrig kunnat fuska och äta ost för då har jag fått straff dagen efter varje gång. Samma sak med nötter, där kommer man inte undan möglet. Surt men sant 😦 buu!

 2. Hej! Jag har en fråga, om man tränar och har candida vad bör man då äta som mellanmål före och efter träning? Styrka i det här fallet.
  Jag har svårt att äta tre gånger om dagen för jag kan inte äta så mkt per portion eftersom jag blir mätt så fort, men tar jag inte mellanmål så känns det som om jag ska svimma och jag mår illa och blir skakig.
  Kan proteindrinkar fungera? Kokta ägg och makrill i burk fungerar inte för jag tycker att det luktar så illa…
  Vore väldigt uppskattat med ett inlägg om kost, träning och candida 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s