Hur går det till?

Fungerar verkligen Vikt Väktarna, Xtravaganza och Nutrilett m.fl? Hur får dessa företag det att gå runt? Har inte framstegen med kosten kommit längre? Se bara på en reklampaus på TV eller lyssna på en radioreklampaus så nämns dessa metoder att gå ned i vikt på.

Man ser så många kämpa med dessa metoder, men, lyckas de verkligen? Får de sin målvikt och stannar den där sen? Självklart går man ner när man svälter kroppen, men vad jag förstår så får t.ex. de som börjar med Xtravaganza börja om, och börja om.. och sen igen. Är inte det tecken på att det kanske inte är den bästa vägen? Borde det inte fungera första gången då? Viktnedgången som de påstår i reklamen ska fungera, varför stannar den då inte när man följer deras program? Varför har så många fått dödliga sjukdomar genom Xtravaganza?

Lite tankar som snurrar då jag ser detta då och då, på jobbet och ute på nätet, och jag vet inte, men kan det verkligen vara bra? Mår man verkligen bra av att svälta kroppen och bara äta soppa? Är det tillsatser i soppan eller är det naturliga ingredienser? Näringsbrist? Mår man bra psykiskt av att räkna kalorier? Väga maten? Räkna poäng? Äta lightprodukter…

Viktväktarna kan inte ha stort utbud på ekologiskt, då ekologisk mat inte får innehålla de flesta tillsatser och finns inte som lightvarianter. Helt enkelt för att det inte är naturligt. Xtravaganza kan jag inte tänka mig är ekologiskt? Vill man inte äta så ren och naturlig mat som det bara går även när man går ner i vikt? Hur mår magen av att bara äta soppa? Diarré deluxe?

Jag vill inte verka dömande, då jag blivit anklagad för det. Jag har funderingar… det är så mycket debatter om mat nu, och jag är så glad över framstegen Sverige gjort angående fett. Det råder smörbrist i Sverige och DET ÄR SÅ HIMLA BRA! Inte att det är slut, men att folk faktiskt insett sanningen och byter ut sitt margarin till smör. Att diabetiker går ner i vikt och blir diabetiker typ-0 av att ta bort det farliga – kolhydrater.

Om nu ViktVäktarna och Xtravaganza osv anser sig vara hälsosamma, varför hänger de inte med utvecklingen? Och hur kan folk betala för att få, enligt mig, fel kostråd?

Har vi inte kommit längre trots allt? Jag blir så förundrar och ledsen över alla människor där ute som med glädje förstör sin ämnesomsättning för flera år framåt i hopp om en smal kropp, och som jag inte tror kommer stanna på sin målvikt.. utan jag tror snarare att de kommer gå upp mer än vad de rasade från början. Jo-jo bantningens baksida, missade Xtravaganza det helt när de utvecklade detta koncept? Allt för att tjäna pengar…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s