jag är dålig på att blogga.

och svara på kommentarer. det har sin förklaring, jag sitter knappt vid datorn. har lite förändringar hemmavid som gör mig mäkta upptagen. men nu känner jag att jag måste hjälpa er där ute lite 😉

dom flesta frågar om mjölkprodukter, mängd, hur mycket kolhydrater jag äter om dagarna nu för tiden, och hur det var då när jag kämpade, hur mina dagar ser ut med mat osv.

jag ska svara på era frågor så gott jag kan..

för det första så har jag väldigt lätt för att få tillbaka candida, det är olika för alla, och jag ser direkt på mina händer när jag gör fel. då får jag straff direkt, och gör jag inte om och gör rätt då blir det värre och börjar störa mig. det är inte så illa som det låter, jag kan få lite torra fläckar som blir värre skador om jag inte äter bra. men, detta gör det hela för mig lite enklare, jag ser vad jag kan och inte kan göra. jag har liksom ett facit. men alla har de inte så. ni får känna efter och lära er vad er kropp säger. prova er fram och hitta just Er väg precis som jag gjort.

när jag inte äter bra mår jag heller inte bra. jag får lätt ångest, stressar upp mig, tappar aptiten, magen är skit och jag blir jaa.. jag fungerar inte helt sonika! det säger mycket om vad det egentligen är i maten jag då äter när jag börjar må såhär, och det i sin tur berättar att min kropp vill inte ha det. saknar det inte, behöver det inte. jag kan reagera på en banan. det räcker. och jag är inte mer än människa, jag äter godis, frukt och massa annat skit ibland. och jag tar lixom på mig den onda magen då. jag vet ju iaf vad det är och att det går över om ca 13 timmar då de kommer ut igen 😉

vad menar jag då, jaa.. att jag inte äter speciellt annorlunda idag som då när jag tog bort candidan. när jag jobbade i norge i somras mådde jag så himla bra. jag fuskade aldrig när jag var där (3 veckor i taget) och allt var på topp! så vill jag alltid må, och för att må så äter jag t.ex såhär:

frukost: 3 ägg med smör till, kaffe med grädde och vatten.

vatten.

lunch: ett paket lufttorkad skinka (innehåller bara skinka och salt) med ca  6 enportionsförpackningar smör till. och lite flasksvål efter det. ni vet snaxet som bara e fett och protein. vatten.

vatten.

middag: kycklingfile lite tomater och gräddsås. kaffe med grädde. vatten.

vatten vatten vatten 😉

kvälls snax i soffan: fläsksvål med creme fraise som jag kryddar massor och har som dipp. vatten.

vatten.

detta fungerar för mig. och jag varierar middagen och lunchen såklart. ibland blir det 3 ägg till, till lunch. jag vet, fett jävla aptråkigt, men vafan, jag är härdad och väldigt okräsen. ägg är basföda 🙂

mängd undrar många om, hur mycket fett, hur mycket grädde.. det finns inget ”hur mycket”, mängden är obegränsad. det är det som är så bra med LCHF, du kan kasta decilitermåttet! ät det du känner att du behöver. och snåla inte på fettet! det är ditt största och vanligaste misstag. jag skulle gissa att du som känner dig sugen på grädde ibland kanske äter för lite fett, jag tror din kropp vill ha mer fett!

Du skrev att du åt grays, syclovir, probiotika och lchf men med vissa undantag för candidan, vilka var undantagen?

undantagen kan du se här
Åt du inte ens bovete, råris och liknade? frukt, bär? nötter?

nej nej nej och nej.

jag vet inte med säkerhet hur vida mjölkprodukter är ok för candida eller inte för som sagt, alla säger olika. men jag har i alla fall blivit av med problemen och hela tiden haft mjölk, grädde, smör och creme fraise i maten. andra mjölkprodukter äter jag inte. lite yoghurt ibland kanske men inte alls ofta och då utan nånting alls i.

angående robert gray så måste ni vara försiktiga. får ni minsta lilla biverkning (som det står om i schemat) så måste ni backa ett steg och stanna där dubbel tid. detta är jätteviktigt! stressa inte fram detta, för det vinner du inget annat än en förstoppning på. och slutar ni mitt i allting måste ni börja om från början igen.

om ni har en mage som inte fungerar dagligen innan ni börjar med tarmrening rekommenderar jag living cleanse tarmrening från vital istället. en annan variant av tarmrening som fungerar väldigt bra på tröga magar vilket robert gray inte fixar, eller rättare sagt, eran mage fixar inte robert gray 😉

annars så blir man svullen av robert gray, man svullnar upp, känner sig stor som ett hus, sen sjunker det, sen sväller man.. sen lägger det sig.. så håller det på. tills det avtar och blir helt bra hela hela tiden då du känner att du är färdig. detta tar flera månader beroende på ålder. jag var 24 när jag gjorde min tarmrening första gången, och speciellt mycket yngre än så bör man nog inte vara. min tarmrening tog mig 5 – 6 månader.

för övrigt så bajsar man utav bara den, och det är inget obehagligt, det går fort, man känner verkligen hur man TÖMMER varje gång och det kan komma både det ena och det andra ut där bak. första månaderna för mig luktade det som om jag bajsade bränd plast! (ursäkta bajs snacket, men det är relevant) var inte orolig för hur det luktar, när du är färdig luktar det ingenting när du bajsar 🙂 och så ska det egentligen vara, det ska inte lukta speciellt när man går på toa. varken när man gör nummer ett eller två. kiss ska inte lukta mycket, och inte bajser heller. luktar det illa, jaa.. det är ruttet skit där inne som suttit där länge, fast cementerat i tarmväggarna. ingen detox eller tarmsköljning biter på detta.

robert gray är pulver som man dricker och piller man sväljer. pillerna luckrar upp allt som sitter fast. pulvret tar med sig allting ut. det ihop med torrborstning av kroppen gör att du även renar lymfkörtlarna och hela kroppen från topp till tå genom att få igång blodcirkulationen och bli av med all slagg som finns överallt.

du som skrev om eksem, du behöver äta fett, massor! och smörj in dig med rosen seriens kroppskräm som finns att köpa på life. då slipper du alla kemikalier och konstgjorda fetter som gör dig illa och som finns i allting annat.

alla hudproblem kommer innifrån. vi kan lindra dom utifrån, och bota dom innifrån.

______________________________________________________________________

så, jag har säkert missat massor, fråga på! svarar jag inte, maila mig, tjata.. gnata 😉  jag bits inte!


Annonser

10 reaktioner på ”jag är dålig på att blogga.

 1. Men du. Jag kan förstå allt det här med att LChf kost är bra. Men frukt. Hallå? vartifrån får du alla antioxidanter som kroppen behöver för att hålla sig vital?
  visst finns de även i grönsaker, men det går ju inte att utesluta frukt helt.

  läste även ett blogginlägg angående fluor och jag tänker på tandkräm. var på en tanghygienist utb i går där jag just frågade om flour. sköterskan var helt övertygad om att det inte var skadligt och att de positiva effekterna av flour i tandkräm övervägde de eventuella negativa. vad tror du om det?

 2. nej det går inte att utesluta varken kolhydrater eller frukt om man så vill helt, och valet är fritt 🙂

  jag äter det jag behöver och lite till. det jag inte får i mig via maten (vilket är en hel del pga att vi förstört våra jordar och marker) får jag via mina kost tillskott, och dom ger jag aldrig upp. jag får inte i mig det som finns i dom hur mycket frukt jag än äter. våra jordar e urmärglade på näring. allting snabbodlas och snabbproduceras. allt för pengar precis som med flour..

  den som har mest pengar när han dör vinner?

  angående flour så anser jag att vi gått på en stor fet lögn (och det inkluderar tandläkare och tandhygienister!). det blev en himla massa flour över och den pengakåta människan såg till så vi blev GRUNDLURADE att tro det är nånting vi behöver.. MEN valet är även fritt här 😉 borsta på om du anser att det är nyttigt för dig!
  jag hindrar dig inte, jag upplyser dig bara om sanningen!

  jag tror på att flour gör så att tänder och skelett vittrar sönder på insidan. jag vill inte bli benskör när jag blir äldre, vilket du blir av flour!

  min tandläkare säger att jag har otroligt fina och bra tänder och klagar aldrig (jag har heller aldrig haft några hål), så jag förstår inte varför jag ska ha det giftigaste giftet som finns i munnen där alla ämnen tas upp som bäst?

 3. hej vanessa!
  jag tänkte på det här med nötter, reagerar du nu på om du äter det också? vilka kosttillskott äter du?
  ligger du stabilt i vikt när du äter så, reagerar vikten lika mycket som huden när du gör avsteg??
  kramar
  Annika

 4. Halloj!

  Nej jag reagerar inte på nötter längre, jag reagerar på stärkelse. Är ingen stor konsument av nötter iof så de e svårt att säga.

  Jag äter tillskott: multivitaminer, b-vitaminer, magnesium kalcium, indium, probiotika, robert gray bulk, syclovir, fiskolja och Q10.
  Ingen skit från hälsokost eller apoteket, firma-vital.se är det som gäller och inget annat.

  När jag äter som jag ska, står jag totalt still på vågen. Varken upp eller ner. Och då äter jag som i blogginlägget ovan. Och jag går upp direkt om jag börjar äta kolhydrater, och må dåligt, blir deppig och ingenting är kul..

  Jag vill inte äta annorlunda, detta är ingen diet, det är ett sätt att leva!

 5. hej igen och tack för svar! 🙂
  jag fortsätter fråga för jag har lite mer jag undrar.
  tränar du något? har du energi att träna, typ löpning & sånt? typ bär och sånt, funkar? kokos? tror du kokos funkar istället för smör öm man inte vill äta smör? har du ätit kosttillskotten sen du började med lchf, känner du skillnad utan dem, ta du alla de kosttillskotten varje dag? funkar magen bra när du äter så? sover du bra? känner du att det funkar hyfsat bra att resa osv utan att det är för krångligt att fixa bra mat? dricker d kaffe/te? får du några cravings, när du äter som du ska? hur funkar du med alkohol? mest undrar jag över det där med träning 🙂 tack och jag tycker du är en jätteinspriation! keep it up & kram.

 6. oj vad konstigt att alla hudproblem kan botas inifrån, har man kunskap så vet man att fallet inte är så..men det är ju kul för dig som starkt tror att dina medel gör underverk! vore intressant att veta hur det fungerar på människor med ordentliga problem som inte överhuvudtaget kan bli hjälpta av det du skriver om… och väteperoxid som fräter sönder tänderna istället för flour, nej då har jag hellre mina tänder kvar!!!
  utbildning någon?

 7. Hej Annika!

  När man tränar och lever med LCHF kost så upplever du träningen bättre. Mindre mjölksyra, mer styrka. Jag har läst om massa människor som springer marathon med den här kosten och orkar otroligt mycket mer än när dom laddar med kolisar inför ett lopp.

  Bär är väldigt nyttigt, innehåller mycket antioxidanter som bygger immunförsvaret, speciellt blåbär 🙂 det åt jag som tillskott förut när jag befann mig i Norge.

  Tillskotten har jag nog ätit dagligen sen 7 år tillbaka. Kommer aldrig att sluta. Ingenting av det jag gör är tillfälligt. Jag har brist på magnesium om jag inte tillsätter det, när jag får magnesiumbrist känner jag direkt att jag börjar få ångest t.ex.
  Jag vill inte vara utan, för utan känner jag mig halv och inte som människa.. utan trasig.
  Jag sover som en gud och magen funkar så bra att vi numera kallar robert grays pulver för ”den gyllene pruppen” 😉

  Det är tarmreningspulvret som jag alltid tar lite av varje dag. Och många många fler än mig. Det är det enda och bästa botemedlet mot magkatarr och alla som börjar vill inte vara utan. Guds gåva till magen! 😉 Prova!

  Jag är aldrig sugen på nånting speciellt när jag äter rätt, inga cravings! när jag reser äter jag det som serveras, jag hoppar över potatisen eller vad det nu kan vara och väljer såklart en måltid med kött och grönsaker på som jag kan äta mig mätt på. Annars är inte restauranger omöjliga att ha önskemål till. Jag brukar be om ingen eller mindre potatis och få lite mer kött som kompensation. Det funkar men jag äter hellre hemma när jag kan för då slipper man alla tllsatser som finns i restaurangmat.

  Alkohol, jag har inte så mycket att säga om det. Jag dricker aldrig, jag saknar inte alkohol och jag finner inget nöje what so ever med alkohol. Jag blir sjuk och mår fruktansvärt illa av alkohol och undviker det helst. Det är ett jävla gift som min kropp verkligen inte vill ha.. Jag är hellre nykter! 🙂

 8. Från tillverkaren av Syclovir står det kostråd på deras hemsida att följa när man tar Syclovir som inte står på burken. Där står att man inte ska äta mjölkprodukter, inte ens vassleprotein. Men det funkade ju för Vanessa..själv känner jag sug efter creme fraishe och grädde och blir lugnare när jag ätit det..så jag ska testa ta bort mjölkprodukter och vassleproteinet jag ätit nu under tiden jag testat syclovir i 2 1/2 vecka. Länken till sidan:

  http://www.worldhealthmall.com/ProductDetails.asp?ProductCode=SY

 9. Hej, Jag har provat lite olika typer (även hjälpt andra med) tarmutrensning/utgiftning/detox och måste säga att den mest effektiva av alla de som jag har prövat är Arise and Shine, Dr Richard Anderson’s d-tox program. Man kan köra lätt eller superintensivt…och man får resultat snabbt. Ett tips till de som inte vill köra på i månader utan göra en mer intensiv utrensning under en kortare period…med ordentliga resultat. Tyvärr har jag inte hittat något ställe som säljer i Sverige…man kan beställa från deras sida på nätet (i Usa) eller åka till exempel på d-tox klinik i Thailand och göra det där (med deras produkter), när man är ledig och blir omhändertagen.

  Enda minus är att det kostar en del att göra hemma och kan vara lite jobbigt att hålla på med om man har stressigt eller väldigt fysiskt ansträngande jobb.

  Känner själv att det är dags att göra en ordentlig d-tox och tror att det får bli Richard Anderson. Kanske börjar med Robert Gray eftersom jag har lite produkter över…för att liksom förbereda kroppen lite.

  Hälsningar

  Ami

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s